Hier kun je alle wedstrijdsamenvattingen uploaden

Wedstrijd Oosterparkers JO 9- LTC JO 9

Interview met Jada

 

Zaterdagochtend 4 maart werd de tegenstander uit Assen voor de tweede keer op rij verslagen door een team van het sportpark Kardinge.  Dit keer door de Oosterparkers in een doelpuntenfestijn met als eindstand  12- 3.  In het klassement is nu al enige duidelijkheid ontstaan over de onderlinge krachtsverhoudingen . Het duel met GVAV lijkt een spannende wedstrijd te worden.

Op weg naar de kleedkamer sprak ik met de enige dame uit het team Jada (9 jaar) . Natuurlijk was ze zeer tevreden over de wedstrijd. Ik heb lekker gespeeld en goed verdedigd.  De tegenstander was goed, maar niet supergoed. Ze maakten teveel  solo’s .  Jada stond opgesteld in de achterhoede en ze heeft goed verdedigd. Alleen als de tegenstander een vrije schop krijgt en ik moet de bal koppen vind ik dat niet zo fijn.

Op de vraag wat Jada leuk vindt in het veld blijkt dat ze veelzijdig is. Ik vind aanvallen leuk  en  ook verdedigen is leuk en ik kan  goed een pass geven.  Ze is trots op de prestatie van vandaag en op dat ze gescoord heeft bij het penalty’s nemen!

Op de vraag  wat er volgende wedstrijd belangrijk is,  antwoordt Jada; We moeten goed opletten bij het verdedigen en ook achter ons kijken. We moeten dichter bij of naast de tegenstander gaan staan die je moet verdedigen.

Met deze wijze raad  sluiten we het interview af.  Veel succes met de volgende tegenstander.

 


 

 

Wedstrijd Oosterparkers JO9-1 – vv Actief JO 9

Interview met Joey en Phrelisio

De kop is eraf en JO 9 heeft zaterdag 25 februari de eerste eerste wedstrijd gespeeld in de hoofdklasse. Na een verdiende overwinning met 7-1 op vv Actief heb ik een interview met de spelers Phreliscio en Joey in de bestuurskamer van vv Oosterparkers. Beide heren zijn zeer tevreden over de wedstrijd.
Phreylisio (9 jaar en opgesteld als middenvelder) is de trotse aanvoerder van vandaag en hij vindt dat er heel goed gespeeld is. Alles ging goed en we maakten een paar foutjes. Als aanvoerder moet je je mannetjes neerzetten en dat ging goed. Iedereen deed goed zijn best. Bij het verdedigen moesten we meer terugzakken.

Ook Joey ( 8 jaar en opgesteld als verdediger) vertelt met big smile dat het lekker ging. Het is bijna niet te geloven dat Actief vorig jaar alles gewonnen heeeft (er is goede research gepleegd!). En Andrew is echt heel goed geworden.
De scheidsrechter was wel een beetje streng vonden beide heren. Vooral wij kregen steeds een vrije trap tegen. Op de vraag hoe ze tegen de volgende wedstrijd aankijken antwoorden ze: volgende week gaan we net zo spelen als vandaag. We moeten goed de bal breed spelen en de bal op tijd afspelen. Onze tactiek is de eerste helft wachten we altijd af en in de 2e helft gaan we er bovenop.
Bedankt voor jullie reactie en alvast veel succes de volgende wedstrijd.

 


 

Mooie overwinning F 1 op Appingedam

Verslaggever: Gerkina

De dag na het St. Maartenfeest, op een prachtig wit gevroren veld speelde f1 een spannende wedstrijd tegen DVC uit Appingedam. Met thermo ondergoed en handschoenen aan gingen de kinderen het veld in en om 9.45 uur blies scheidsrechter Sander het startsignaal. Evert stond dit keer alleen langs de lijn, omdat Marcel de kou was ontvlucht ().

Oosterparkers ging gelijk in de aanval, maar ondanks het overwicht lukte het niet om te scoren. Appingedam wist goed te verdedigen en liet geen ruimte.  Een paar behendige spelers van het middenveld van DVC maakten dat onze verdedigers Jada en Joey flink gas moesten geven. En ook Andrew wist een paar schoten te keren.  Ternauwernood ontsnapt Oosterparkers aan een goal na een goed genomen corner.

Hierna pakt Oosterparkers weer het initiatief. Dylan en Ravi spelen goed samen op de linkerkant en  Phrelisio  waagt een schot. De keeper tikt de bal over de lat. Direct hierna weer een schot van Dillan en weer zit de keeper van Appingedam er goed bij.  Dan komt er van rechts een harde voorzet van de voet van Djayden. Ravi staat mooi bij de tweede paal en schiet helaas net naast.

Dan volgt het eerste doelpunt : een snelle aanval over rechts waarbij Joey heel mooi de bal meegeeft aan Quinten, die hem voor geeft aan Djayden die scoort.

Het publiek juicht en klapt. Het is fijn  dat de tegenstander goed is, maar een doelpunt geeft toch wel opluchting.

Appingedam laat dit niet op zich zitten en scoort vrij snel met een afstandsschot rechtsboven in de hoek. De wedstrijd gaat van links naar rechts en van voor naar achteren. Er wordt veel gelopen door alle spelers en iedereen is goed bij het spel betrokken.

Na de pauze komt Oosterparkers op een voorsprong door krachtig schot van Jada. De verdediging is meegekomen in de aanval en een terugkomende bal wordt door Jada in een keer op de slof genomen. De keeper heeft het nakijken.

Dan volgt een spannend moment. DVC krijgt een vrije trap niet ver van Andrews goal na een overtreding. De bal gaat naast.  Het initiatief ligt nu meer bij Appingedam  en er volgen nog een aantal reddingen van Andrew en mooie acties van Kevin en Phreylisio.  Dan valt de gelijkmaker. Een beste goal van rechtsbuiten in de hoek.

De organisatie is nu een beetje zoek bij de Oosterparkers.  Coach Evert ijsbeert zenuwachtig langs en soms in het veld.

Dan is daar ineens van links een mooie scherpe pass van Jayden. Ravi neemt goed positie en schiet de bal vanaf rechts in de lange hoek en is het 3:2.  Oosterparkers pakt nu door en na enkele minuten volgt de 4:2 van de voet van Kevin. Phreylisio onderschept de bal en lobt hem over de verdediging heen, waar Kevin hem met de punt van schoen intikt.

Hierna volgt in de laatste minuut nog een snelle aanval vanaf de eigen helft door Ravi, Kevin en Quinten. Deze wordt niet meer afgemaakt, want het is tijd voor penalty’s.

 

 


 

F1 Oosterparkers stijgt naar 4e plaats na overwinning op Lewenborg

Verslaggever: Gerkina

Afgelopen zaterdagochtend om half 9 vond de krachtmeting tegen Lewenborg plaats. In een oefenpotje enige weken terug was Oosterparkers oppermachtig, maar daar kun je niet op afgaan. In de beginfase van de eerste helft ging het spel vrij gelijk op en konden we genieten van een spannende strijd om de bal. Zowel Lewenborg als Oosterparkers bouwden op en wisten elkaars doel te bereiken.  Onze aanvallen werden door een strakke verdediging van Lewenborg ongevaarlijk gemaakt. Meerdere doelpogingen van o.a. Phreylicio, Dylan, Djayden, Ravi en Quinten stuiten op de massaal teruggekomen spelers van Lewenborg.  De keeper van de tegenstander stond zijn mannetje en hij had een engeltje op zijn schouder.  Lang bleef het 0:0, maar ineens was daar de openingstreffer door Phreylicio. Een terug stuitende bal van weer een doelpoging werd zonder aarzeling binnengeschoten.  Dat luchtte op en nog voor de pauze wist ook Dylan te scoren met een mooi afstandschot vanaf links.

Na de pauze werd er flink gerommeld in het veld, maar gelukkig hield Andrew het hoofd koel.   Enkele kinderen speelden op anders posities en dat is natuurlijk even wennen. Langs de zijlijn begonnen de supporters zich al ongerust te maken, maar de kinderen lieten zien dat ze zich ook in deze andere samenstelling prima redden. Weer iets nieuws geleerd!.  Djayden probeerde het met een afstandsschot. Donny verovert goed de bal op het middenveld. Quinten komt langszij en schiet raak 3:0. Het was Kevin die langs de rechtervleugel een mooi staaltje voetbal liet zien en daarbij de achterlijn zocht om een voorzet te geven. Soms ontbrak nog de hulp van teamgenoten, die al klaar stonden voor de goal. Weer komt Kevin in actie en hij schiet zelf. Een hard schot dat op de paal ketst. Het is weer de oplettende Phreylicio die de terugkaatsende bal erin knalt 4:0.

Het nadeel van overwicht is dat iedereen graag naar voren wil en Marcel en Evert maar roepen om  Jada, Donny en Joey  in de buurt van de middenlijn te houden om in te kunnen grijpen bij een tegenaanval. Door een paar blessures kan Evert met zijn nieuwe waterzak nog even het veld in en de kinderen een paar tips geven. Een paar keer breekt Lewenborg nog uit en krijgen ze een corner. Maar de alerte verdedigers geven het geen kans en samen met Andrew is  het doel schoongehouden! Dan komt er nog een laatste doelpunt bij. Dylan krijgt de bal prachtig aangespeeld door Kevin en schiet hem er trefzeker in 5:0.

 


 

 

Verslaggever: Gerkina Doze

We gaan gelijk door naar zaterdag 16 oktober wanneer Lycurgus de tegenstander is.  Na een potje tafelvoetbal in de kantine en een warming up met steigerungen , rekken en strekken gaan de kinderen enthousiast het veld op. Na de eerste 10 minuten neemt Oosterparkers het initiatief over en dit leidt tot snelle aanvallen. Phrelisio weet vaak de bal te veroveren op het middenveld en via samenspel met o.a. Quinten op links of Dylan op rechts wordt de langs de zijlijn de aanval opgezet. Er wordt ook geschoten op het doel, maar helaas nog net niet precies genoeg.  Zo nu en dan is er sprake van teveel enthousiasme waardoor de kinderen elkaar in de weg lopen. Oosterparkers blijft  de bal snel rondspelen en dit maakt het voor Lycurgus lastig. Spits Jayden krijgt mooie voorzetten via links  of rechts van zowel Quinten als Ravi. Zo nu en dan breekt Lycurgus uit met hun snelle spits, maar voor Joey, Kevin en Jada is dat geen probleem. Snel en overtuigend onderscheppen ze de bal en eigenlijk wordt Lycurgus niet echt gevaarlijk.

Na 5 minuten valt de openingstreffer. Dylan breekt door vanaf de middellijn, maakt snelheid en schiet. In eerste instantie lijkt het of de keeper de bal keert, maar hij belandt in het net. Enige minuten later doet Joey hetzelfde. Na een bal verovering  maak hij zelf een actie en met een hard afstandsschot is het 2:0.  Oosterparkers heeft nu de smaak te pakken en Quinten maakt 3:0 vanaf de rechterkant.  Het initiatief ligt nu volledig bij ons en iedereen doet goed mee. Bij balbezit wordt er goed vrijgelopen en de spelers bieden zich ook goed aan.  Dit resulteert in een 4e doelpunt door Dylan.

De verdediging bevindt zich meer en meer op de helft van Lycurgus. Bij een counter van Lycurgus krijgt Andrew eindelijk ook iets te doen. Na 15 minuten komt hij voor de 1e keer succesvol in actie.

In de pauze is Lycurgus  wakker geschud en gaat vol frisse moed er tegenaan.  De keeper gebruikt meer zijn handen en weet nu meerdere schoten op doel te stoppen.  Er wordt door Lycurgus goed druk gezet, maar dat laat niet onverlet dat Quinten uit een assist van Ravi weet te scoren.  Hoera het is 5:0.  De gehele  tweede helft blijft Oosterparkers in overwicht en hierdoor verloopt het samenspel nu en dan wat minder goed .  Voor de wedstrijd is het wel leuker dat ook Lycurgus wat sterker speelt en onze keeper Andrew een paar keer in actie moet komen.   Er zijn nog een aantal mooie kansen voor Oosterparkers, die helaas niet verzilverd worden. Maar dan is daar Djayden die de bal koelbloedig langs de keeper tikt en de eindstand op 6:0 brengt.  De eerste 3 punten in deze nieuwe zijn binnen. En zo te zien worden dat er nog veel meer.

 


F1/JO 9  debuteert sterk in 1e klasse

Verslaggever: Gerkina Doze

Na een paar fikse overwinningen, waarbij keeper Andrew nauwelijks een bal heeft gezien is F1 een klasse omhoog geplaatst. Hierdoor zullen de wedstrijden een stuk interessanter en spannender worden is de verwachting.

Op zaterdag 8 oktober debuteert JO 9 in een thuiswedstrijd tegen de koploper Amicitia. Er schijnt een heerlijk zonnetje en er is veel publiek langs de lijn wanneer de scheidsrechter het startsignaal geeft.

De eerste minuten is het even wennen aan het nieuwe niveau met een hoger baltempo en  minder ruimte voor individuele passeeracties.  . Dit vergt samenspelen en grote inzet en F 1 laat zien dat ze dat kunnen. Evert en Marcel draaien ook op volle toeren. Op het middenveld onderschept  Phrelisio de bal en tikt hem door richting spits Ravi, die handig om zijn tegenstander draait en  met een boogbal de keeper passeert.  Enthousiast gejuich klinkt langs de lijn en in het veld vliegen de kinderen elkaar om de nek.  Een mooi begin.

Hierna gaat de wedstrijd verder met veel aanvallen over en weer. Keeper Andrew staat zijn mannetje en weet meerdere keren knap de bal te keren.  Na de pauze blijft het een leuke en spannende wedstrijd om naar te kijken. Het publiek van Amicitia zegt dat ze nog niet zo’n sterke tegenstander hebben gehad deze competitie!

Er wordt door alle kinderen hard gewerkt en het tempo ligt hoog. De verdediging moet zijn beste beentje voorzetten.  Er wordt goed omgeschakeld en er wordt goed opgebouwd in de aanval.  In de loop van de tweede helft neemt Amicitia het initiatief enigszins over en weet 2 x te scoren. De Oosterparkers zetten goed door, maar weten helaas niet meer te scoren.   Na 40 minuten blaast de scheidsrechter af en is de eindstand 1:2. Na al die overwinningen afgelopen periode  is het even slikken voor sommige kinderen, maar het is inderdaad een stuk interessanter en spannender dan tot nu toe.


 

08-10-2016 – Oosterparkers JO9-1(F1) is door de KNVB in een hogere reeks geplaatst eerste klasse.

  • OOSTERPARKERS 1 – POTETOS 1 Oosterparkers blijft verliezen. Zaterdag 13-4-2019, competitiewedstrijd 18. O…