Alleen JO13-1 wint dit weekend. Zaterdag 1 en 2 krijgen pak slaag.

Gepubliceerd op 22 april 2024 om 11:00

De JO7 afdeling van de Oosterparkers speelde hun wedstrijden in Engelbert (JO7-2) en op Kardinge (JO7-1). Wat de resultaten waren van onze jongste leden is helaas niet bekend. De ploeg van Richard Schutter (JO13-1) speelde ook een thuiswedstrijd en ontving Asser Boys JO13-1. In een spannende en doelpuntrijke wedstrijd waren het de groenhemden die uiteindelijk met de winst er van door gingen. Een 5-3 overwinning betekende tevens de koppositie in de 2e klasse voor de Oosterparkers. Hoewel de nummers 2 en 3 van de ranglijst nog wel een paar wedstrijden tegoed hebben doen de talenten van JO13-1 het uitstekend in deze competitie. Het andere team in de onder 13 van de club speelde een thuiswedstrijd tegen Grijpskerk JO13-2. De ploeg van JO13-2 heeft het lastig in deze klasse maar wist met een keurig 1-1 gelijkspel toch een punt over te houden aan hun wedstrijd. Het slechte weer de afgelopen week betekende helaas dat de wedstrijd van JO15-1 werd afgelast. Het hoofdveld was op sommige plekken dusdanig onbespeelbaar dat de ploeg van Harrie en Johan Fraiquin niet in actie kwam. Het kunstgras op veld 8 was uiteraard wel prima bespeelbaar en daardoor kon JO10-2 in de wedstrijd tegen Zuidhorn JO10-6 wel gewoon plaats vinden. Ook hier waren beide ploegen aan elkaar gewaagd maar waren de gasten uiteindelijk met 2-3 te sterk. Het team van Marion Reinders, JO10-1, liep ook tegen een nederlaag aan. In Selwerd bij VVK JO10-1 werd ook met het minimale verschil verloren. Een 5-4 nederlaag bij de wit-zwarten resulteerde uiteindelijk in slechts één overwinning bij de jeugd in de vorm van JO13-1. Het weekend van 27 april betekent helaas geen voetbal want dan is de start van de meivakantie.

Bij de senioren kwamen alleen zaterdag 1 en zaterdag 2 in actie met allebei een uitwedstrijd. In Bovensmilde was het om half 3 eerst de beurt aan de ploeg van Dennis van Linschoten. Het 1e elftal kampt  met flinke personele problemen en ook de motivatie om het seizoen fatsoenlijk af te sluiten lijkt niet elke week aanwezig. De ploeg werd ook afgelopen zaterdag weer aangevuld met spelers van het 3e elftal en Donny Warta uit JO15. In een belachelijk slechte wedstrijd was het vanaf minuut al duidelijk dat de Oosterparkers geen enkele intentie hadden om er iets van te maken. Binnen 20 minuten keken de groenhemden al tegen een 3-0 achterstand aan en dit was slechts het begin van een pijnlijke dag. Een compleet ongeïnspireerd en ongemotiveerd elftal liep zielloos over het veld en liet zich naar de slachtbank leiden. De nummer 9 van de thuisploeg had de dag van zijn leven en kon ongehinderd doelpunt na doelpunt binnen schuiven. Uiteindelijk kwamen na een dikke 90 minuten voetbal de dubbele cijfers op het scorebord en verloor de ploeg van Van Linschoten met maar liefst 10-0. De huidige selectie gaf met oog op het nieuwe seizoen geen goed visitekaartje af en kunnen sommige zich beter gaan afvragen of prestatievoetbal überhaupt wel de juiste keuze is. In Stadspark was het om kwart over 5 de beurt aan het tweede elftal van de Oosterparkers waar het team van Robbert Wal aan moest treden tegen Velocitas 7. Na de doordeweekse verliespartij tegen Zuidlaren werden de titelaspiraties op een laag pitje gezet en dat resulteerde in het Stadspark op een kansloze nederlaag. Het seizoen lijkt iets te lang voor de mannen van Wal en met het verlies van maar liefst 9-1 zal de eerste plek niet meer haalbaar zijn.