Uniek weekend voor Oosterparkers. Alle teams winnen!

Gepubliceerd op 18 maart 2024 om 09:03

Een prachtig weekend voor de Oosterparkers met uitstekende resultaten voor alle teams. In Winsum speelde JO7 de gebruikelijke 3 wedstrijdjes en met 1 winst, 1 gelijkspel en een nederlaag was het zeker geen saaie ochtend in de provincie. De verdere voetbalochtend verliepn compleet op Sportpark Kardinge en dat leverde veel blije gezichten op. Zowel voor JO10-2 als voor JO13-2 werden de overwinningen behaald door respectievelijk Zeester JO10-1 en Hoogezand JO13-3 te verslaan. Het duel tegen Zeester JO10-1 werd een spektakel en met doelpunten van Fabian, Oek en David trokken de talenten van de Oosterparkers aan het langste eind met een nipte 3-2 overwinning. Voor JO13-2 was de 8-2 overwinning op Hoogezand een flinke opsteker want het waren de eerste drie punten voor het team. In de burenruzie tussen Oosterparkers 10-1 en het JO10-3 van GVAV wist het team van Marion Reinders met klinkende cijfers te winnen en werd het maar liefst 12-5. Het team onder leiding van Schutter en Maatoke, JO13-1, hadden ook weinig moeite met hun tegenstander. Op het hoofdveld maakte Damian een hattrick en met twee doelpunten van Briyan wonnen de groenhemden simpel van Harkstede met 5-2. Terug naar veld 8 waar Harrie en Johan Fraiquin het moesten opnemen tegen GVAV JO15-3. De in uitstekend vorm verkerende JO15-1 liep ook geen schade op in de wedstrijd tegen de blauw-witten en wonnen zakelijk met 3-0.

In het begin van de middag waren er bij de senioren slechts twee wedstrijden voor de Oosterparkers. In Vinkhuizen stonden Robbert Wal en zijn mannen van het tweede elftal tegenover Lycurgus 13. Het elftal in het groen-wit kenden weinig moeite met de thuisploeg en een zeer effectief Oosterparkers 2 wonnen uiteindelijk met 1-7.

Om half 3 was het de beurt aan het 1e elftal van hoofdtrainer Dennis van Linschoten. In de aanloop naar de wedstrijd werd al bekend dat er wederom te weinig spelers waren om überhaupt 11 mensen op te kunnen stellen. Er waren echter weer genoeg mensen bereid om bij te springen en dit keer van zondag 2, zaterdag 3 en zelfs JO15-1. De carrière van de 15 jarige Donny Warta raakt de afgelopen week in een stroomversnelling want afgelopen zaterdagmiddag maakte het jonge talent maar liefst de volle 90 minuten vol. De ploeg van Van Linschoten ging op bezoek bij GRC Groningen en op Sportpark Corpus den Hoorn draait het al lang niet meer om amateurvoetbal.  Het eerste gedeelte van de wedstrijd waren groenhemden veruit de betere partij. Met Edmar Janga en Rashid Conquet kent de ploeg twee uitstekende aanvallers en die maakte het de defensie van de thuisploeg enorm lastig. Het waren dan ook deze spitsen die hun ploeg al gauw in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong zette. Het eerste doelpunt kwam op naam van Conquet die na enig geluk de bal in een leeg doel kon plaatsen. Niet veel later werd de razendsnelle Edmar Janga weggestuurd door Stephan Haak en die omspeelde de keeper waardoor de 0-2 simpel kon worden binnengeschoven. Hierna brak een periode aan waarin GRC het initiatief overnam en zelfs een aantal mogelijkheden wist te creëren.  Enkele minuten voor rust kwam de aansluitingstreffer door een rake kopbal na een scherpe voorzet vanaf de rechterkant van het veld; 1-2. Na rust bleven de Oosterparkers de bovenliggende partij en wist het met een strafschop zelfs weer uit te lopen naar 1-3. De penalty werd verzilverd door Rashid Conquet en maakte al weer zijn 15e treffer voor zijn ploeg dit seizoen. Het slotakkoord van de wedstrijd kwam van de voeten van Edmar Janga en maakte een bijna identieke goal als voor rust. Een simpele passeerbeweging om de doelman van GRC bracht de ploeg van Van Linschoten op een ruime 1-4 voorsprong. Dit was tevens de eindstand waardoor de grote groep aanwezige supporters tevreden in de handen konden klappen voor de ploeg die een moeizaam seizoen draait onderin de 5e klasse. Volgende week treffen de heren van het 1e elftal de ploeg uit Garmerwolde en ook daar is nog een appeltje mee te schillen.

GRC Groningen 1 - Oosterparkers 1

Uitslag: 1 - 4

Doelpuntenmakers: Rashid Conquet 2x, Edmar Janga 2x

Op de zondagochtend wist de ploeg van Johan Fraiquin het weekend voor de Oosterparkers af te sluiten met een unieke reeks. Door een simpele 8-0 overwinning op Woltersum 2 wisten alle teams namelijk hun wedstrijden winnend af te sluiten en dat mag toch wel bijzonder genoemd worden!