Oosterparkers 2 en 3 winnen! De dames gaan onderuit bij koploper.

Gepubliceerd op 1 april 2024 om 10:31

Hoewel er geen jeugdprogramma was afgelopen weekend hebben de kinderen van JO7 en JO10 toch een sportieve ochtend gehad. Op het hoofdveld gingen de Oosterparkers van JO7 op zoek naar paaseieren en moesten hiervoor een parcours afleggen. Op veld 8 werd er voor JO10 een training ingelast zodat er toch nog gevoetbald kon worden.

De meiden van dames 1 zaten al vroeg in de auto richting Farmsum waar de wedstrijd tegen de koploper op het programma stond. De ploeg van Kelly Arnaud is terug te vinden op plek vier van de ranglijst met een achterstand van 9 punten op de nummer één Farmsum. Een lastig karwei voor de Oosterparkers en met een 2-0 nederlaag waren de dames uit Farmsum te sterk.

Op Kardinge was er slechts één wedstrijd en dat was het inhaalduel van zaterdag 3 tegen Omlandia 2. De ploeg van Martin Ludolphy doet nog volop mee voor het kampioenschap maar heeft de afgelopen weken veel punten laten liggen. In de wedstrijd tegen de gasten uit Ten Boer hadden de groenhemden het wederom ook niet makkelijk. In een gelijk opgaande wedstrijd kreeg de thuisploeg de beste kansen maar bleef het lang 0-0. Uiteindelijk kwam er voor rust nog een openingstreffer door Roy Schokkenbroek. Niet veel later kregen de Oosterparkers de deksel op de neus door een persoonlijke fout die de gelijkmaker inleidde; 1-1. Na rust gingen de groenhemden op zoek naar de voorsprong en dook het veelvuldig op in het zestienmetergebied van Omlandia. De verdiende voorsprong voor de thuisploeg kwam op de naam van invaller Nigel Meertens maar daarmee was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld. Een grimmige tweede helft waar de emoties soms hoog opliepen gaf Omlandia 2 zich zeker niet gewonnen. Een aantal reddingen van Killian Fraiquin waren nodig om de gelijkmaker te voorkomen. De heren van het 3e elftal konden dan ook opgelucht adem halen toen de 3-1 op het scorebord kwam. Het was wederom Roy Schokkenbroek die de bal simpel kon binnenlopen bij de tweede paal. De ploeg uit Ten Boer was verslagen en er vielen nog twee treffers voor de Oosterparkers door doelpunten van MIlano Leugs en Nick Arends. Het doelpunt van laatstgenoemde was zeker de mooiste van de middag. Arends scoorde namelijk door de bal achter zijn standbeen langs de keeper van Omlandia te werken; 5-1.

In Coendersborg gingen de heren van zaterdag 2 op bezoek en de ploeg van Robbert Wal deed uitstekende zaken. De groenhemden die op de derde plek van de ranglijst is terug te vinden won keurig met 0-2 van het 7e elftal van Oranje Nassau. Met nog 6 wedstrijden te spelen bedraagt de achterstand op de koploper Zuidlaren slechts 4 punten. De wedstrijden op 13 en 18 april waarbij de Oosterparkers de nummers 1 en 2 op Kardinge ontvangen zullen cruciaal gaan worden.