Het weekend in beeld! Zonnetje levert heerlijk voetbalweer op.

Gepubliceerd op 3 maart 2024 om 21:11

De ouders hebben na een aantal maanden van kou, regen en wind eindelijk weer eens van een heerlijk zonnetje kunnen genieten. Zowel op Kardinge als ver in de provincie waren de Oosterparkers weer te bewonderen. In Leens speelde JO10-2 al vroeg in de ochtend en dat zou een ware uitputtingsslag worden. Op een ongelooflijk zwaar veld kwamen de groenhemden op voorsprong door Devin Emmens maar helaas bleek dit genoeg voor een resultaat. De thuisploeg won uiteindelijk met 2-1 maar aan de inzet heeft het niet gelegen aldus een paar trotse ouders. Op Kardinge speelde JO13-1 tegen aartsrivaal GVAV JO13-3. De ploeg van Richard Schutter had geen kind aan de blauwhemden en wonnen overtuigend met 6-0. Rond de klok van 11.00 uur kwamen de jongens (en dame) van de gebroeders Fraiquin het veld op waar Kollum de tegenstander was. In een gezapige wedstrijd was het hoogtepunt een prachtige goal van Donny Warta. Met een nipte 2-1 overwinning bleven de drie punten bij de Oosterparkers.

In de middag was het de beurt aan Dennis van Linschoten en zijn 1e elftal. In Coendersborg speelden de groen-witten tegen Blauw Geel 1. Oosterparkers bekleed de laatste plaats en heeft moeite om elke week überhaupt 11 spelers op de been te krijgen. Het zal een slopende weg worden richting het einde van de competitie maar gistermiddag liet het zich zeker niet naar de slachtbank leiden. De ploeg van topscoorder Rashid Conquet kende een uitstekende start aan de Helperzoom. Binnen enkele minuten kon het al juichen na een doelpunt van Morris de Wit na uitstekend voorbereidend werk van Conquet; 0-1. Ook achterin had het de zaakjes uitstekend op orde met Ilias Arends als slot op de deur in de rol van laatste man. Op een slecht bespeelbaar veld werden felle duels uitgevochten en was de wedstrijd in evenwicht. De groenhemden waren echter in het creëren van kansen een stuk gevaarlijker en kwam vlak voor rust zelfs op een comfortabele 0-2 voorsprong. Een uitstekende voorzet van Edmar Janga werd bij de tweede paal feilloos ingekopt door Rashid Conquet; 0-2.

Na rust een compleet ander spelbeeld waarbij de thuisploeg aan een ware inhaalrace was begonnen. Helaas viel de aansluitingstreffer van Blauw Geel te snel na rust waarmee het startschot werd gegeven voor een dramatische tweede helft voor Oosterparkers. Een ploeg met weinig zelfvertrouwen waarbij een wedstrijd van 90 minuten domweg te veel is resulteerde al snel in de gelijkmaker van de thuisploeg: 2-2. Het geloof in een goede afloop verdween volledig bij de groenhemden en speelde met de lood in de schoenen richting het einde. De thuisploeg rook bloed en kwam dan ook niet geheel onverwacht uiteindelijk op voorsprong. Met de inmiddels ingebrachte Stephan Haak, Alvin Tichgelaar en Nick Arends probeerde de ploeg van Dennis van Linschoten er nog een slotoffensief in te gooien. Helaas waren de groen-witten niet meer in staat om er een punt uit te slepen en droop het elftal na een dikke 90 minuten teleurgesteld af naar de kleedkamer.

Zowel zaterdag 2 als zondag 2 mochten de strijd aan met studenten dit weekend. Op de zaterdag gingen de heren van Robbert Wal richting het Zernike Complex waar The Knickerbockers de tegenstander was. In een doelpuntrijke wedstrijd waren het de Oosterparkers die met de punten weer richting huis gingen met 2-4 overwinning. Op de zondagochtend was het de beurt aan Johan Fraiquin en zijn elftal om het op te nemen tegen Forward 12. De studenten in het blauw-wit zijn de koploper in de competitie maar hadden het erg lastig met de Oosterparkers. In een spannend duel hield de thuisploeg goed stand en met een doelpunt van de 16 jarige Donny Warta hield zondag 2 een punt over aan het 1-1 gelijkspel.