Roerig voetbalweekend en druk bezochte zaterdagmiddag

Gepubliceerd op 10 maart 2024 om 18:42

In de vroege ochtend met schitterend weer werd het weekend voor de Oosterparkers afgetrapt in Coendersborg met JO10-1. Het team van Marion Reinders won nipt met 9-10 maar het gedrag van een aantal spelers verdient zeker de nodige aandacht. Bij JO10-2 een hoop blije gezichten na een 2-3 overwinning in Winsum door twee doelpunten van Devin en één van Richendel. In Friesland was JO15-1 veel sterker dan de leeftijdsgenoten van Oostergo JO15-1. De talenten van de tweelingbroers Johan en Harrie wonnen simpel met 0-7. Beide teams in de categorie onder 13 verloren hun wedstrijden van respectievelijk VAKO/Tynaarlo en Zuidhorn. Op Kardinge waren afgelopen zaterdag alleen de jeugd van JO7 te bewonderen. Van de drie wedstrijden werden er twee gewonnen en dat leverde tevreden gezichten op bij de groenhemden.

In de vroege middag was het de beurt aan de senioren en rond de klok van half 1 was het Oosterparkers 3 die mocht aftrappen voor de wedstrijd tegen het vierde elftal van Middelstum. De ploeg van Ludolphy, die gistermiddag helaas aan zich voorbij moest laten gaan, speelde een draak van een wedstrijd. De thuisploeg en koploper in de reserve 6e klasse moesten het doen zonder hun topscoorders Schutter en Schokkenbroek en dat was duidelijk zichtbaar. In een dramatisch slechte wedstrijd met twee rode kaarten won Middelstum dik verdient met 0-4.

Om 15.00 uur was het de beurt aan het 1e elftal onder leiding van Dennis van Linschoten. De trainer had slechts 10 spelers tot zijn beschikking maar kon gelukkig een beroep doen op Wilco, Alvin en Donny van de overige elftallen. Voor de 15 jarige Donny Warta zou de invalbeurt in de wedstrijd tegen Gruno 1 zijn derde wedstrijd van de dag worden en is voor de Oosterparkers één van de grotere talenten. De tegenstander uit Vinkhuizen draait bovenin mee maar de thuisploeg kwam uitstekend voor de dag gistermiddag. Met enorm veel strijd en inzet hielden de Oosterparkers goed stand maar keek het in de rust toch tegen een 0-1 achterstand aan. Na rust kreeg de ploeg van Van Linschoten genoeg mogelijkheden op de gelijkmaker maar het vizier stond niet altijd op scherp bij de groen-witten.  Uiteindelijk werden de Oosterparkers toch beloond door een schitterende vrije trap van Ilias Arends; 1-1. Met nog 10 minuten te spelen kregen de groenhemden zelfs nog de mogelijkheid om de wedstrijd te winnen maar uiteindelijk werden de punten gedeeld met Gruno. Een keurige collectieve prestatie van de heren en door het punt erbij stijgt het zelfs een plekje op de ranglijst en is daarmee voor even geen hekkensluiter meer.

De wedstrijd van zondag 2 in Warffum is deze ochtend na een kwartier spelen gestaakt. Aan de kant van Oosterparkers was er onvoldoende vertrouwen in de arbiter en besloten niet verder te spelen.