Sombere zaterdag levert wisselende resultaten op

Gepubliceerd op 25 maart 2024 om 10:50

Het is eind maart en iedereen die snakt naar de lente kwam bedrogen uit afgelopen zaterdag. Met kou, hagel en regen was het een gure dag maar voor de spelers en begeleiding van JO10-2 maakte de 2-3 overwinning in Winsum veel goed. Op de vroege ochtend in Winsum kwamen de groenhemden op 0-1 voorsprong door David. In een gelijk opgaande wedstrijd was dit tevens de ruststand. Na rust was er meer te beleven met in totaal nog vier doelpunten. Oosterparkers kwam telkens op voorsprong maar met de 2-2 van Winsum leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Een waar slotoffensief in de allerlaatste minuut van de groenhemden begon bij keeper Oek die de bal naar voren schoot. De lange trap naar voren bereikte Devin Emmens en die werd het goudhaantje van de ochtend door zijn tweede en daarmee direct het winnende doelpunt op het scorebord zette; 2-3. In Siddeburen werd het niet de ochtend van Richard Schutter en Misja Maatoke met hun JO13-1. In Siddeburen kennen de jonge stadjers een offday en verloren het machteloos met 2-0 van de thuisploeg Siddeburen JO13-1. Iets dichter bij huis kwamen de talenten van JO15-1 in actie. In de 1e klasse doet de ploeg van Harrie en Johan Fraiquin het uitstekend en lieten ook in Bedum zien over een uitstekend elftal te beschikken. Het werd een simpele 0-4 overwinning voor de Oosterparkers waar Donny Warta met 2 goals en 2 assist de grote man was.

Op Sportpark Kardinge kwamen alle senioren in actie behalve zaterdag 2 waar de tegenstander Oranje Nassau 7 te weinig spelers had. Op veld 8 namen de dames het op tegen fusieclub Eenrum/Kloosterburen. In een spannende wedstrijd deden de meiden van dames 1 goede zaken door uiteindelijk met 2-1 te winnen. Het hoofdveld was het decor voor de wedstrijd van Oosterparkers 3 tegen NEC Delfzijl 5 en het zou een schandalige wanvertoning worden voor de heren in het groen. De koploper in de reserve 6e klasse mist met Johan Reinders, Richard Schutter en Roy Schokkenbroek 3 sterkhouders die de ploeg domweg niet kan opvangen. Het niveau van de wedstrijd was nog slechter als het weer en de thuisploeg speelde zo ongemotiveerd dat het een lachwekkende vertoning werd op veld 1. De ploeg van Ludolphy kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Stephan Haak. In principe had de voorsprong ook direct de drie punten op moeten leveren want NEC Delfzijl was aanvallend onmachtig. Bij de Oosterparkers stonden echter 11 individuen op het veld waarbij geen enkele speler de intentie had er een wedstrijd van te maken. Vlak voor rust kwamen de gasten op 1-1 gelijke hoogte puur door het feit dat de thuisploeg er niks aan deed om een tegentreffer te willen voorkomen. De Delfzijlsters hadden inmiddels in de gaten dat een resultaat op Sportpark Kardinge serieus tot de mogelijkheden behoorde en lieten defensief weinig steken vallen. Na rust kwam de thuisploeg ook tot weinig kansen maar leek het toch nog goed te komen door een strafschop die simpel werd binnengeschoven door Stephan Haak; 2-1. De wedstrijd verdiende absoluut geen winnaar en het vijfde elftal van NEC Delzijl kwam door defensief gepruts van Oosterparkers toch weer op gelijk hoogte. Na een dikke 90 minuten voetbal kwam aan de 2-2 gelijke stand geen verandering meer en mag leider Ludolphy snel weer hopen op kwaliteitsimpulsen om het kampioenschap niet uit zicht te verliezen.

Oosterparkers 1 - GEO 1

Uitslag 1 - 4

Doelpunt Oosterparkers: Rashid Conquet

Na de uitstekende prestatie van vorige week zaterdag door GRC Groningen met 1-4 te verslaan stond de ploeg van Dennis van Linschoten afgelopen weekend met lege handen. Het defensief wankele Oosterparkers speelde een thuiswedstrijd tegen GEO die uiteindelijk ruim wist te winnen op Kardinge. Hoewel de thuisploeg ook de nodige kansen kreeg waren het toch de gasten die een stuk doelgerichter te werk gingen. De laatste linie van de groenhemden was afgelopen zaterdag niet goed genoeg om ook maar uberhaupt een punt over te houden aan het duel. Het enige doelpunt voor de Oosterparkers kwam van de voeten van Rashid Conquet. Een fikse domper voor Van Linschoten en zijn elftal want het is na de 1-4 nederlaag weer hekkensluiter. Volgende week geen voetbal voor de heren van het 1e elftal en dat komt waarschijnlijk ook niet eens zo slecht uit!