Zonnig weer doet jeugd goed. Wisselvallige resultaten bij de senioren.

Gepubliceerd op 8 april 2024 om 12:35

Jeugd

Het was genieten op de zaterdagochtend op Sportpark Kardinge. Een heerlijk zonnetje leverde vrolijke gezichten op bij spelers en ouders. Op veld 8 was het JO13-1 dat het opnam tegen Gorecht JO13-2 uit Haren. Al gauw werd duidelijk dat het team van Richard Schutter en Misja Maatoke de bovenliggende partij was. Een comfortabele 3-1 ruststand met doelpunten van Briyan en D'nairo (2x) leverde tevreden gezichten op bij de Oosterparkers. Na rust hadden de groenhemden ook weinig problemen met de Harenaren en liep het door Damian en Rylen zelfs uit naar 5-1 wat tevens de eindstand werd. Op hetzelfde veld werd ook de wedstrijd van JO15-1 tegen Grijpskerk JO15-1 afgewerkt. De ploeg van Harrie en Johan hadden geen kind aan de roodhemden en wonnen overtuigend met 7-3. In de 1e klasse zijn de Oosterparkers nu terug te vinden op de 2e plek met slechts twee punten achterstand op koploper Roden. Beide teams van de JO10 afdeling verloren helaas hun wedstrijden. In Zuidhorn ging de ploeg van Marion Reinders met 7-5 onderuit terwijl Groninger Boys op Kardinge te sterk was met 1-3.

Senioren

In Loppersum hebben de dames van de Oosterparkers uitstekende zaken gedaan. Met een ruime 1-5 overwinning heeft de ploeg van Kelly Arnaud zich goed weten te herpakken na de doordeweekse nederlaag bij Corenos. Later in de middag had zaterdag 2 ook weinig moeite met de tegenstander. De ploeg van Robbert Wal blijft in de 5e klasse bovenin meedraaien want in Vinkhuizen werd Lycurgus 10 getrakteerd op een 0-6 nederlaag. In Schildwolde ging het helaas wat minder soepel met het 3e elftal. De ploeg van Ludolphy kwam niet verder dan 40 minuten voetballen want de wedstrijd werd na ongeregeldheden definitief gestaakt. De stand op dat moment was 2-1 in het voordeel van SGV 3. In Beilen heeft het 1e elftal lang weerstand kunnen bieden maar het geplaagde elftal van Van Linschoten moest in de 2e helft toch buigen voor Beilen 1. Uiteindelijk won de thuisploeg met maar liefst 5-0 en is het voor iedereen die betrokken is bij het vlaggenschip aftellen naar de laatste wedstrijd. Op de vroege zondagochtend was het de beurt aan het enige zondagteam binnen de gelederen. Op een zonovergoten Kardinge veloren de mannen van Johan Fraiquin in een vermakelijke en doelpuntrijke wedstrijd met 3-6 van Rood Zwart Baflo.