JO13-1 wint knap in Assen. Vlaggenschip strijdend naar een punt.

Gepubliceerd op 15 april 2024 om 17:40

Jeugd

In Assen heeft Richard Schutter met zijn JO13-1 uitstekende zaken gedaan door in een sterke wedstrijd LTC JO13-2 met 1-4 te verslaan. De Oosterparkers lieten bij vlagen leuk voetbal zien en zijn door de ruime overwinning zelfs terug te vinden op een knappe tweede plek op de ranglijst. In Damwoude ging het er helaas wat minder goed aan toe voor de spelers van JO15-1. De ploeg van Harrie en Johan Fraiquin hadden een goede reeks neergezet maar dan kwam in Friesland helaas een einde aan. Een 1-0 nederlaag tegen Broekster Walden JO15-1 leverde een hoop teleurgestelde gezichten op en verliest tevens zicht op de koppositie in de 1e klasse. Op Kardinge hadden beide teams van JO10 het ook lastig met hun tegenstander GVAV. Zowel JO10-1 als JO10-2 verloren beide hun wedstrijden. Bij JO10-2 was Oek de grote man met maar liefst 4 doelpunten maar helaas leverde dit uiteindelijk niks op want de blauwhemden waren met 7-4 te sterk. De grootste teleurstelling van de ochtend kwam van Sportpark het Noorden waar JO13-2 met maar liefst 19-0 onderuit ging tegen VVK JO13-1. 

Senioren

Op Kardinge waar er in de middag drie wedstrijden waarvan het derde elftal en de dames beide om half 1 aftrapte. De heren van zaterdag 3 onder leiding van Martin Ludolphy wonnen uiteindelijk vrij simpel met 5-1 van VVSV 2 maar sprankelend was het zeker niet. "In deze fase zijn alleen de punten belangrijk" aldus een tevreden Ludolphy. Met nog een aantal wedstrijden te gaan wordt de strijd om het kamioenschap nog extreem spannend voor de groenhemden. Op dit moment heeft SGV 3 de leiding in de 6e klasse maar het verschil is minimaal. Op kunstgras hadden de dames weinig moeite met De Fivel VR1 en wonnen simpel met 3-0. De ploeg van Arnaud staat nu op de derde plek en dat zal gezien de ruime voorsprong van de ploegen boven de Oosterparkers het maximale haalbare zijn. Om klokslag 15:00 uur was het de beurt aan het 1e elftal dat Tynaarlo op Kardinge ontving. De ploeg van Dennis van Linschoten telt de weken af na een zeer moeizaam seizoen maar toonde zich een waardige tegenstander tegen de gasten uit het Drentse dorp. In de eerste ontmoeting tussen beide ploegen liep het slecht af voor de Oosterparkers waarbij een 0-3 voorsprong uiteindelijk teniet werd gedaan in een 6-4 nederlaag. Afgelopen middag konden de groenhemden rekenen op flink wat steun en dat deed de ploeg goed. Na goed voorbereidend werk van Roberto Wams zette topscoorder Rashid Conquet zijn voet tegen de bal wat de 1-0 voorsprong opleverde. Niet veel later deed de ploeg uit Tynaarlo wat terug door de gelijkmaker binnen te schieten wat tevens de ruststand opleverde. Na rust begonnen de Drenten vaker aan te kloppen op het doel van Kilian Fraiquin. De Tynaarloërs hebben nog zicht op een plek in de nacompetitie voor promotie en kwamen uiteindelijk ook op een 1-2 voorsprong door een persoonlijke fout aan de kant van de Oosterparkers. Met de inmiddels ingebrachte Roy Schokkenbroek en Donny Warta ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Met een afgemeten voorzet van Rashid Conquet belande de bal uiteindelijk bij Schokkenbroek die nogmaals eens liet dat hij scoren niet verleerd is.  De aanvaller die normaal zijn doelpunten maakt in het 3e elftal bewees voor zijn club van grote waarde te zijn door de gelijkmaker binnen te schuiven. Het gejuich vanaf het balkon was in Beijum en Lewenborg te horen en dat gaf de ploeg van Van Linschoten een enorme drive om in ieder geval een punt over te houden aan de wedstrijd. Hoewel beide ploegen nog wat mogelijkheden kregen bleef het bij een 2-2 gelijkspel en daarmee kon de thuisploeg rekenen op een daverend applaus van de aanwezige supporters. Een mooie middag voor de Oosterparkers dat in de avond nog werd getrakteerd op een gezellige afsluiter met live muziek in een bomvolle kantine. 

 

Op de vroege zondag liepen de helden van zondag 2 voor hun wedstrijd tegen aartsrivaal GVAV eerst met de bezem door een nogal uitgeleefde kantine heen. De vroege vogels en Oosterparkers in hart en nieren lieten zien over een enorme arbeidsethos te beschikken na een zeer geslaagd feestje in de nacht ervoor. Met man en macht werd niet alleen de kantine schoongeveegd maar wisten de groenhemden ook nog de club met de rode ster te verslaan in een spannend duel. De winnende treffer kwam van de kleine maar zeker grote clubman Sander Tiebackx die met een weergaloze treffer het weekend voor de Oosterparkers op een fantastische wijze afsloot.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.