Zaterdag 1 op dreef in Assen, JO13 wint weer.

Gepubliceerd op 13 mei 2024 om 13:13

JEUGD

Oosterparkers JO13-1 blijft het uitstekend doen in de 2e klasse waar het na een 4-1 overwinning op NEC Delfzijl JO13-1 nog steeds bovenaan staat. De ploeg van Richard Schutter kende weinig problemen met de Delfzijlsters en wist op een zonovergoten Sportpark Kardinge maar liefst 4 keer het net te vinden. Op hetzelfde tijdstip speelde JO13-2 tegen de gasten van Schiermonnikoog. In deze competitie wordt 8 tegen 8 gespeeld maar de groenhemden kennen een moeilijk seizoen. Hoewel de Oosterparkers in de rust nog keurig 0-0 op het scorebord hielden werd het na rust volledig zoek gespeeld. Uiteindelijk won De Monnik JO13-1 met maar liefst 1-8. De Oosterparkers zijn terug te vinden op plek 10 van de ranglijst en houden alleen Hoogezand onder zich. In de leeftijdscategorie onder de 10 jaar ging het uitstekend voor de groen-witten. Het team van Marion Reinders won in Engelbert met maar liefst 6-10 waardoor de scheidsrechter maar liefst 16 doelpunten mocht noteren. In Lewenborg deed JO10-2 het ook uitstekend en won overtuigend met 5-11 van de oranjehemden. 

Senioren

Een schitterende zaterdagmiddag bracht zaterdag 1 op het geweldige sportpark van de Asser Boys in Assen. Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg trainer Van Linschoten in de ochtend de eerste afmelding binnen en kwam één speler helemaal niet opdagen. De 10 selectiespelers die Dennis tot zijn beschikking had werden gelukkig uit de brand geholpen door zondag 2. Met Harry Fraiquin en Sander Tiebackx kwamen de Oosterparkers toch op 12 man en kon er gelukkig op een fatsoenlijke manier aan de aftrap worden gestaan. De tegenstander kent ook een moeilijk seizoen en qua punten doen beide ploegen niet voor elkaar onder. De thuisploeg nam direct het initiatief maar het was toch Oosterparkers dat in de counter voor het meeste gevaar zorgde. Met de snelle spitsen Akshan en Edmar in de voorste linie had de defensie van Asser Boys het erg lastig mee. Met name de passing van achteruit verzorgd door Ilias en Drolenga leverde veel gevaar op voor de ploeg van Van Linschoten. Binnen een kwartier spelen was het Roberto Wams die zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zette na een schitterende bal van Stefan Drolenga. De Assenaren bleven proberen het doel van Harry Fraiquin onder vuur te nemen maar de doelman en zijn verdediging was erg solide afgelopen zaterdag. De ruimtes die Oosterparkers kreeg van de thuisploeg werden uitstekend benut en de groenhemden hadden het vizier op scherp staan. Na een half uur spelen was het Edmar Janga die voor de 0-2 zorgde na een assist van Roberto Wams. De vreugde en ook een stukje ongeloof werd helemaal erg nadat ook de 0-3 op scorebord verscheen. De in het blauw spelende Asser Boys lieten Edmar Janga weer volledig vrij staan en de spits maakte zijn tweede treffer van de middag. Een ongekende scoreverloop voor de Oosterparkers dit seizoen maar het werd nog veel gekker vlak voor rust. Ook Roberto Wams tekende voor zijn tweede treffer waardoor er werd gerust met 0-4 en dat was een flinke opsteker voor de zo geplaagde ploeg van Van Linschoten. Na rust bleef de thuisploeg het proberen om tot kansen te komen maar het lukte vaak net niet om het Harry Fraiquin echt lastig te maken. De groenhemden spelen een uitstekende wedstrijd en kwamen zelfs nog op 0-5 door een doelpunt van Nigel Meertens. Het groepje supporters van de Oosterparkers wisten dat de drie punten mee terug naar de stad zouden gaan en daar deden de twee tegentreffers vlak voor tijd niks meer aan. Met deze uitstekende overwinning zijn de mannen van Sportpark Kardinge niet meer de hekkensluiter in de 5e klasse. Voor de groen-witten staan er nog twee thuiswedstrijden op het programma en dan zit het lange seizoen er eindelijk op. De afsluiting op 25 mei wordt in ieder geval groots gevierd want de wedstrijd valt samen met het Veronica Voetbalfeest. 

 

In Selwerd mochten de heren van zaterdag 2 opdraven voor een wedstrijd tegen Potetos 4. Ook voor de ploeg van Robbert Wal duurt het seizoen net iets te lang en moest het in de uitwedstrijd slechts met 10 spelers doen. De ploeg liet zich echter niet naar de slachtbank leiden en ging dapper de strijd aan. Met een 4-2 nederlaag konden de groenhemden dan ook prima leven na afloop. In Kloosterburen waar zondag 2 werd verwacht rond het middaguur ontstond ook een mooi voetbalgevecht. Op het prachtige complex in Noord-Groningen was een 1-1 gelijkspel het resultaat van een leuke pot voetbal.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.